Pages

Tuesday, 18 October 2016

Cara Membuat Air Selusuh Versi Ustaz Don Daniyal

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bila nak bersalin ramai yang akan suruh encik suami buatkan air selusuh kan? Di sini saya ingin kongsikan cara membuat air selusuh versi Ustaz Don Daniyal. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda dan urusan anda bersalin nanti dipermudahkan. Aamiin.

cara membuat air selusuh


Langkah 1 - Bacakan Al-Fatihah (1x)

cara membuat air selusuh

Langkah 2 - Bacakan Surah Al-Hasyr (ayat 21-24)

cara membuat air selusuh

Terjemahan Ayat 21:
Kalau sekiranya Kami turunkan Al-Quran ini kepada sebuah gunung, pasti kamu akan melihatnya tunduk terpecah belah disebabkan ketakutannya kepada Allah. Dan perumpamaan-perumpamaan itu kami buat untuk manusia supaya mereka berfikir.

Terjemahan Ayat 22:
Dialah Allah tiada Tuhan selain Dia, yang mengetahui yang ghaib dan yang nyata, Dialah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Terjemahan Ayat 23:
Dialah Allah yang tiada Tuhan selain Dia, Raja yang Maha Suci, yang Maha Sejahtera, yang Mengurniakan Keamanan, yang Maha Memelihara, yang Maha Perkasa, yang Maha Kuasa, yang memiliki Segala Keagungan, Maha Suci Allah dari apa yang mereka persekutukan.

Terjemahan Ayat 24:
Dialah Allah yang Menciptakan, yang Mengadakan, yang Membentuk Rupa, yang Mempunyai Asmaul Husna, Bertasbihlah kepadaNya apa yang di langit dan Bumi. Dan dialah yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.


Langkah 3 - Bacakan Selawat As-Syifa'
Cara membuat air selusuh
Langkah 4 - Bacakan Doa Selusuh

cara membuat air selusuh


Langkah 5 - Bacakan Doa Permudahkan Urusan

cara membuat air selusuh

Menurut kata orang-orang yang berpengalaman, air selusuh ni tak boleh minum awal-awal. Bila bukaan lebih dari 6cm baru boleh minum. Apa pun ibu-ibu boleh rujuk kepada orang-orang yang lebih berpengalaman.

Bagi ayah-ayah, selain sediakan keperluan zuriat yang bakal lahir, jangan lupa sediakan keperluan untuk kesihatan si isteri. Jika ingin dapatkan Set Bersalin Shaklee boleh hubungi saya.

Set bersalin shaklee


SMS / WHATSAPP ~ 019 - 729 1846


FACEBOOK  HAZWANI AZALI
C.O.D : Sungai Petani, Bertam, Permatang Pauh, Seberang Jaya

PosLaju : Seluruh Malaysia

Disclaimer: Segala testimoni atau penulisan yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk mencegah, merawat, mendiagnose atau menyembuh sesuatu penyakit. Pesakit yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat pakar kesihatan.

No comments:

Post a Comment