Tuesday, 25 November 2014

LANGKAH MUDAH ATASI TEKANAN @ STRESS

Anda STRESS?

Cuba langkah-langkah berikut untuk mengatasi stress

1. Jangan bebankan diri


Tidak salah bercita-cita besar, namun kadang-kala anda terlupa kemampuan diri. Penting untuk kita mengelak diri daripada mengambil tugas lebih daripada kemampuan diri. Laksanakan tugas sedikit demi sedikit. Pecahkan tugas besar kepada beberapa tugas kecil yang boleh diselesaikan dalam tempoh lebih pendek. Dengan cara in, tubuh dan minda tidak terbeban.


2. Berehat


Sekiranya anda terlalu sibuk dan tidak cukup tidur, berfikirlah dengan sebaik-baiknya. Badan kita perlu rehat selepas bekerja untuk beberapa ketika. Jangan biarkan seminggu berlalu tanpa rehat dan tidur yang cukup. Cubalah mengambil cuti selepas melaksanakan beberapa siri tugas yang berat. 


3. Berinteraksi


Bagus menjadi seorang yang kuat bekerja, namun jangan sesekali lupakan individu di sekeliling anda. Luangkan masa melakukan aktiviti beriadah atau berbual kosong bersama mereka. Kualiti masa bersama orang tersayang nyata terapi untuk menghilangkan kerunsingan dan membina pandangan positif apabila anda kembali bertugas.


4. Amalan membaca Surah Al-Insyirah
5. Pemakanan yang betul


Pemakanan yang betul membantu kita menghadapi cabaran kehidupan seharian. Pastikan anda tidak lupa makan mengikut selang masa ditetapkan supaya anda terus bertenaga menjalankan tugasan harian. Paling penting, utamakan pengambilan diet seimbang seperti protein, vitamin B (B6 & B12), asid folik dan mineral.


Tak dinafikan, ramai yang bersetuju dengan mengambil vitamin B dapat membantu mereka mengawal tekanan atau stress.


Mari kita lihat testimoni penguna-pengguna yang bersetuju VITAMIN B-COMPLEX membantu mereka mengatasi tekanan atau stress.


TESTIMONI 1 ~ Tiada lagi masalah sakit kepala akibat stress
TESTIMONI 2 ~ Rasa lebih happy walaupun ada masalah

Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee? Dapatkan dari saya. Pengedar Shaklee anda!
SMS / WHATSAPP ~ 019 - 729 1846


FACEBOOK  HAZWANI AZALI


C.O.D : Sungai Petani, Bertam, Permatang Pauh, Seberang Jaya

PosLaju : Seluruh Malaysia

Disclaimer: Segala testimoni atau penulisan yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk mencegah, merawat, mendiagnose atau menyembuh sesuatu penyakit. Pesakit yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat pakar kesihatan.No comments:

Post a Comment